صفحه‌اصلی » بیماری پرولاپس رکتوم » دلایل ایجاد پرولاپس رکتوم کدامند

دلایل ایجاد پرولاپس رکتوم کدامند

آنچه در این مقاله می‌خوانید
وجود یک سری از عوامل در کنار یک دیگر باعث ایجاد این عارضه خواهد شد. در این مقاله قصد داریم شما را با دلایل ایجاد پرولاپس رکتوم آشنا کنیم, با ما همراه باشید…
دلایل ایجاد پرولاپس رکتوم
فهرست عناوین این مقاله

دلایل ایجاد پرولاپس رکتوم

دلایل ایجاد پرولاپس رکتوم چیست؟ وجود یک سری از عوامل در کنار یک دیگر باعث ایجاد این عارضه خواهد شد ، ترکیبی از سبک زندگی فرد و رژیم غذایی او می تواند در این امر تاثیر گذار باشد.

هر عاملی که فشار داخل شکم را افزایش دهد و موجب آسیب به اعصاب تغذیه کننده عضلات کف لگن و یا آسیب اعصاب پودندال در نتیجه‌ ی کشش و فشار مکرر به هنگام دفع باشد، می تواند از دلایل ایجاد پرولاپس رکتوم باشد.

به طور کلی زنان بیشتر از مردان به پرولاپس رکتوم مبتلا می شوند و همینطور میزان ابتلا در افراد مسن و سالخورده بیشتر است.

از دلایل ایجاد پرولاپس رکتوم به موارد زیر می‌توان اشاره کرد :

ضعف و آسیب اعصاب از دلایل ایجاد پرولاپس رکتوم

اگر اعصابی که عضلات مقعد و رکتوم را کنترل میکند آسیب ببیند باعث ایجاد پرولاپس می شود آسیب به اعصاب میتواند به دلایل زیر اتفاق می افتد:

  • بارداری یا بر اثر زایمان طبیعی سخت
  • آسیب نخاعی
  • جراحی در قسمت لگن

یبوست و اسهال مزمن

یبوست و اسهال مزمن باعث ایجاد این عارضه خواهد شد زیرا بر اثر یبوست فرد مجبور است فشار زیادی را به خود و مقعد خود وارد کند و همینطور در حالت اسهال به طور مکرر به بافت های اطراف مقعد آسیب وارد می‌ شود. یبوت و همچنین اسهال مزمن می توانند از دلایل ایجاد پرولاپس رکتوم باشند.

کهولت سن

با افزایش سن عضلات و رباط های راست روده و مقعد به طور طبیعی ضعیف می شوند به طور کلی سایر بخش های مجاور در ناحیه لگن نیز با افزایش سن شل می شوند که به ضعف عمومی در آن ناحیه می افزاید.

کهولت سن از دلایل ایجاد پرولاپس رکتوم
کهولت سن از دلایل ایجاد پرولاپس رکتوم

زور زدن و فشار هنگام اجابت مزاج

اگر هنگام اجابت مزاج همیشه زور میزنید و به خود فشار وارد میکنید ممکن است با گذر زمان به پرولاپس رکتوم مبتلا شوید زیرا زور زدن در هنگام دفع مدفوع باعث تکان خوردن قسمتی از رکتوم می شود و اگر این اتفاق سال ها ادامه پیدا کند باعث پرولاپس رکتوم می شود. زور زدن بیش از حد نیز از مهمترین دلایل ایجاد پرولاپس رکتوم می باشد.

آسیب در ناحیه مقعد یا لگن

اگر در ناحیه مقعد خود از قبل عارضه ای داشته باشید احتمال بروز پرولاپس رکتوم بالا است.

تضعیف ماهیچه اسفنکتر مقعدی

این عضله است که آزاد شدن مدفوع از راست روده را کنترل می کند و در صورت ضعیف شدن آن ممکن است علاوه بر پرولاپس رکتوم به بی اختیاری روده نیز مبتلا شوید.

بیماری و مشکلات عفونی

سایر بیماری های عفونی مانند دیابت ، فیبروز کیستیک ، بیماری انسدادی ریه مزمن ، هیسترکتومی و عفونت در روده ناشی از انگل (کرم های سوزنی) و بیماری های ناشی از تغذیه نامناسب میتواند به بروز پرولاپس رکتوم کمک کند.

اختلالات نورولوژیکی از دلایل ایجاد پرولاپس رکتوم

اصطلاح اختلالات نورولوژیکی برای هر بیماری که به دلیل اختلال عملکردی در بخشی از مغز یا سیستم عصبی ایجاد شده باشد و علائم روانی و فیزیکی داشته باشد اطلاق می‌شود.

سرفه یا عطسه مزمن

با هر با سرفه یا عطسه کردن به ناحیه مقعد فشار واد میشود اگر این این سرفه و عطسه به طور منظم و مزمن باشد ممکن است این عارضه به وجود آید.

هموروئید یا بواسیر بیرون زده

داشتن هموروئید یا بواسیر میتواند عاملی برای تشکیل پرولاپس باشد در صورت تشدید بواسیر و عود آن به مرور زمان ممکن است پرولاپس ایجاد شود.

بارداری و زایمان سخت از دلایل ایجاد پرولاپس رکتوم

بارداری ، زایمان سخت و زایمان از طریق واژینال نیاز به زور و فشار بسیای دارد ، همینطور باداری باعث فشار بر ناحیه مقعد می‌شود که ممکن است به این دلایل خانم ها مبتلا به پرولاپس رکتوم شوند.

بارداری و زایمان سخت از دلایل ایجاد پرولاپس رکتوم

هیپرپلازی خوش خیم پروستات

به بزرگ شدن پروستات هیپرپلازی خوش خیم پروستات می گویند این بیماری زمانی رخ می دهد که سلول های غده پروستات شروع به چند برابر شدن می کنند. این سلول های اضافی منجر به تورم غده پروستات می شوند که در نتیجه مجرای ادرار و مقعد را تحت فشار قرار می دهند و جریان آن را محدود میکنند.

اختلالات مادرزادی روده

اختلال مادرزادی روده مانند بیماری هیرشپرونگ. این بیماری یک اختلال عصبی عملکردی در ناحیه شکمی بوده که طی آن تمام یا بخشی از روده بزرگ یا قسمت‌های ابتدایی دستگاه گوارش فاقد اعصاب و در نتیجه دچار اختلال عملکردی می‌شوند.

بدلیل عدم وجود بافت عصبی کامل درانتهای روده، این قسمت تحرک کافی نداشته و در نتیجه مدفوع در پشت قسمتی که اعصاب کامل ندارد تجمع پیدا می‌کند و این قسمت به‌طور مزمن گشاد و بزرگ می‌شود. اختلالات مادرزادی روده نیز از دلایل ایجاد پرولاپس رکتوم در بدن شما می تواند به حساب بیاید.

رابطه مقعدی

بیماری پرولاپس رکتوم می تواند حاصل از عوارض رابطه مقعدی در افراد باشد. زیرا در این روش از رابطه جنسی به مقعد افراد فشار زیادی وارد می شود. البته برخی معتقدند که با انجام برخی از کارها مثل ماساژ مقعد با روغن های گیاهی و… می توان بدن را برای انجام این فعالیت آماده کرد. اما به صورت کلی مقعد مناسب رابطه جنسی نیست.

نتیجه گیری

ذر این مقاله تلاش کردیم تا برای شما دلایل ایجاد پرولاپس رکتوم در افراد را بیان کنیم. در صورتی که نیاز به مشاوره با پزشک متخصص در این زمینه را دارید می توانید از طریق شماره های موجود در سایت برای تماس اقدام کنید.

این روش راهی آسان برای دریافت مشاوره و راهنمایی از سوی کادر درمان پیکاطب می باشد. ما در 20 سال سابقه کاری کلینیک به درمان پرولاپس رکتوم در بیماران کمک کرده ایم.

سوالات متداول

آیا یبوست می‌تواند باعث پرولاپس رکتوم شود؟
بله، یبوست مزمن می‌تواند یکی از دلایل اصلی ایجاد پرولاپس رکتوم باشد. فشار زیاد هنگام تلاش برای دفع مدفوع می‌تواند باعث کشیدگی و ضعیف شدن عضلات و بافت‌های رکتوم شود.

آیا زایمان‌های طبیعی می‌توانند از دلایل ایجاد پرولاپس رکتوم باشد؟
بله، زایمان‌های طبیعی و به ویژه زایمان‌های متعدد می‌توانند خطر پرولاپس رکتوم را افزایش دهند. فشار زیاد در طول زایمان و آسیب به عضلات کف لگن ممکن است به ضعف عضلات حمایتی رکتوم منجر شود.

آیا پرولاپس رکتوم در افراد مسن شایع‌تر است؟
بله، پرولاپس رکتوم در افراد مسن شایع‌تر است. با افزایش سن، عضلات کف لگن و بافت‌های حمایتی رکتوم ضعیف‌تر می‌شوند و به همین دلیل خطر پرولاپس بیشتر می‌شود.

امتیاز شما به این مقاله
از 3 نظر / میانگین 3.7
عرفان عظیمی

عرفان عظیمی هستم، وبلاگ‌نویس و پژوهشگر در حوزه بیماری‌های نشیمنگاهی. با بیش از ۵ سال تجربه تخصصی در این زمینه، تلاش می‌کنم با ارائه محتوای علمی، دقیق و قابل فهم، آگاهی شما را در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌های نشیمنگاهی افزایش دهم. هدف من این است که با استفاده از مطالعات به‌روز و منابع معتبر پزشکی، اطلاعاتی کاربردی و مفید را در اختیار شما قرار دهم تا بتوانید با دانش کافی، به حفظ و ارتقاء سلامت خود بپردازید.

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 5 =

پاپ آپ تماس صفحات
پاسخگویی 8 صبح الی 12 شب
شبکه های اجتماعی