صفحه‌اصلی » بیماری فیستول مقعدی » انواع فیستول مقعدی بر اساس محل ایجاد

انواع فیستول مقعدی بر اساس محل ایجاد

آنچه در این مقاله می‌خوانید
فیستول ها نسبت به ناحیه ای که ایجاد می شوند و با توجه به شکل ظاهری و این که کدام بافت ها را به یکدیگر اتصال می دهند تفاوت دارند. معرفی انواع فیستول مقعدی…
معرفی انواع فیستول مقعدی
فهرست عناوین این مقاله

انواع فیستول مقعدی بر اساس محل ایجاد

انواع فیستول مقعدی بر اساس محل ایجاد فیستول ها نسبت به ناحیه ای که ایجاد می شوند و با توجه به شکل ظاهری و این که کدام بافت ها را به یکدیگر اتصال می دهند تفاوت دارند.فیستول ها بر اساس محل ایجادشان تقسیم بندی می‌شوند.

ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی فیستول های مقعد را بر اساس محل قرارگیری آنها در رابطه با عضلات اسفنکتر مقعدی طبقه بندی می کنند.

منبع : clevelandclinic

انواع فیستول مقعدی عبارتند از :

انواع فیستول مقعدی

فیستول اینتر اسفنکتریک

این فیستول از مسیر فضای بین عضلات اسفنکتر داخلی و خارجی شروع می شود و بعد از این که از عضله اسفنکتر عبور می‌کند از قسمتی که به مقعد خیلی نزدیک است خارج می‌شد.

میزان ابتلا به این نوع بین ۵۵ تا ۷۰ درصد می باشد. فیستول اینتر اسفنکتریک یکی از انواع فیستول ها می باشد.

فیستول ترانس فنکتریک

این مسیر از فضای بین عضلات اسفنکتر داخلی و خارجی یا در فضای پشت مقعد شروع می شود. سپس از اسفنکتر خارجی عبور کرده و یک یا دو اینچ خارج از دهانه مقعد باز می شود.

امکان بروز این نوع فیستول بین ۲۰ تا ۲۵ درصد است و یکی دیگر از انواع فیستول می باشد.

فیستول سوپراسفنکتریک

این مسیر از فضای بین ماهیچه های اسفنکتر داخلی و خارجی شروع می شود و به سمت بالا می چرخد ​​و تا نقطه ای بالاتر از عضله شرمگاهی پیشرفت می‌کند و از این عضله عبور می کند، سپس به سمت پایین بین عضله پورپورکتال و بالابرنده امتداد می یابد و یک یا دو اینچ در خارج از مقعد باز می شود.

امکان بروز این عارضه به این شکل ۲۰ درصد است.

فیستول اکسترا اسفنکتریک

این مسیر از رکتوم یا کولون سیگموئید (روده) شروع می شود و به سمت پایین امتداد می یابد، از عضله بالابرنده آنی عبور می کند و در اطراف مقعد باز می شود.

این عارضه از جایی که غدد مقعد در آن قرار دارد شکل می گیرد به همین دلیل این فیستول ها معمولا در اثر آبسه آپاندیس، آبسه دیورتیکولار یا بیماری کرون ایجاد می شوند. فیستول اکسترا اسفنکتریک نیز یکی دیگر از انواع فیستول مقعدی می باشد.

فیستول نعل اسبی

نعل اسبی یکی از انواع فیستول است که در واقع دو دریچه نزدیک یا جدا از هم روی باسن ایجاد می کند. تا حدودی سوراخ مقعد را محاصره می کند و به دو قسمت در سطح پوست منتهی می شود این دو سوراخ توسط یک مجرا لوله ای به هم وصل می شوند که به شکل یو U انگلیسی است.

فیستول زیر مخاطی از انواع فیستول

این نوع فیستول از زیر مخاط عبور خواهد کرد و به صورت یک کانال سطحی از زیر آن مخاط نمایان می شود.

ممکن است همراه آن علائمی مانند سوزش و التهاب پوست، درد  و یا هنگام دفع و اجابت مزاج ترشح و خونریزی دیده شود.

شکل انواع فیستول مقعدی

شکل انواع فیستول مقعدی

شکل انواع فیستول مقعدی به عنوان یک مسیر غیرطبیعی میان دو بخش از بدن می تواند به شکل های مختلفی بروز کند. شکل انواع فیستول بر اساس محل ایجاد و ارتباطی که میان بافت ها ایجاد می شود، دسته بندی می شوند. یکی از شایع ترین شکل انواع فیستول، فیستول اینتر اسفنکتریک است که در بین عضلات اسفنکتر داخلی و خارجی ایجاد شده و از مقعد خارج می شود.

فیستول ترانس فنکتریک نیز از میان عضلات اسفنکتر خارجی عبور کرده و در فاصله ای از دهانه مقعد باز می شود. نوع دیگر فیستول سوپراسفنکتریک است که به سمت بالا پیشروی می کند و از بالای عضله شرمگاهی عبور می کند. فیستول اکسترا اسفنکتریک نیز از روده شروع شده و به سمت مقعد امتداد می یابد. همچنین فیستول نعل اسبی به شکل U انگلیسی بوده و در اطراف مقعد دو خروجی ایجاد می کند. هر کدام از این فیستول ها دارای ساختار و ویژگی های منحصربه فردی هستند که نیازمند تشخیص و درمان مناسب می باشند.

عارضه فیستول مقعدی

فیستول به هر گونه ارتباط غیر طبیعی بین دو ارگان بدن گفته می شود. شایع ترین محل ایجاد فیستول در اطراف مقعد می باشد که به آن فیستول مقعدی می گویند.

فیستول یک اتصال غیرطبیعی است که دو عضو یا رگ را که معمولا به هم متصل نمی شوند به هم متصل می کند.

این اتصالات غیر طبیعی می توانند در هر نقطه ای بین روده و پوست، بین واژن و راست روده و جاهای دیگر ایجاد شوند.

زمانی که این بیماری به وجود می‌آید میان بافت‌ها و پوست ناحیه‌ی مقعد یک کانال غیرطبیعی به وجود می‌آید. علت ترشحات مقعدی معمولا به دلیل عفونت و التهاب بافت‌ها در ناحیه فیستول است.

فیستول مقعدی معمولا به دنبال یک آبسه مقعدی یا عفونت ظاهر می‌شود و پس از درمان، شست و شوی زخم فیستول بسیار مهم است تا از عفونت مجدد جلوگیری شود. درست در داخل مقعد تعدادی غدد کوچک وجود دارند که مخاط می سازند گاهی اوقات، این غدد مسدود می شوند و ممکن است عفونی شوند و منجر به آبسه شوند ، حدود نیمی از این آبسه ها ممکن است به فیستول تبدیل شوند.

درمان آبسه مقعدی با لیزر

لیزر بهترین و قطعی ترین راه درمان بیماری های نشیمنگاهی از جمله فیستول مقعدی است با لیزر فیستول مقعدی در یک جلسه، از اشعه‌های مختلف برای ترمیم، برش و از بین بردن بافت‌ها بهره می‌گیرند.

در درمان فیستول مقعدی با لیزر از اشعه های مختلف برای ترمیم، برش و از بین بردن بافت ها بهره می گیرند.

یکی از خاصیت های لیزر، انعقاد خون پس از برش بافت های محل مورد جراحی است.

در لیزر فیستول بیماری و عفونت به علت استفاده نکردن از دست و ابزار انتقال نمی‌یابد.

میزان درد و خونریزی بسیار کم است و دوره نقاهت بسیار کوتاهی دارد.

لیزر به عنوان بهترین روش درمان برای بیمار های نشیمنگاهی شناخته شده است.

سوالات متداول - FAQ's

فیستول مقعدی چیست و چگونه به وجود می‌آید؟

فیستول مقعدی به وجود یک کانال غیرطبیعی میان بافت‌ها و پوست ناحیه مقعد گفته می‌شود که به دنبال عفونت یا آبسه مقعدی ایجاد می‌شود.
بله، لیزر فیستول مقعدی در یک جلسه یکی از بهترین و سریع‌ترین روش‌ها برای درمان این عارضه است که دوره نقاهت کوتاه و عوارض کمتری دارد.
شست و شوی زخم فیستول با رعایت بهداشت و استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده برای جلوگیری از عفونت مجدد بسیار مهم است.
علت ترشحات مقعدی معمولاً به دلیل عفونت و التهاب در ناحیه فیستول است که می‌تواند با بروز عفونت‌های شدیدتر همراه باشد.
امتیاز شما به این مقاله
از 3 نظر / میانگین 3.7
عرفان عظیمی

عرفان عظیمی هستم، وبلاگ‌نویس و پژوهشگر در حوزه بیماری‌های نشیمنگاهی. با بیش از ۵ سال تجربه تخصصی در این زمینه، تلاش می‌کنم با ارائه محتوای علمی، دقیق و قابل فهم، آگاهی شما را در زمینه پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌های نشیمنگاهی افزایش دهم. هدف من این است که با استفاده از مطالعات به‌روز و منابع معتبر پزشکی، اطلاعاتی کاربردی و مفید را در اختیار شما قرار دهم تا بتوانید با دانش کافی، به حفظ و ارتقاء سلامت خود بپردازید.

نظرات
  1. خیلی ممنون از مقاله جامع و مفیدتون! توضیحات مربوط به انواع فیستول مقعدی و روش‌های درمانی مختلف، به خصوص لیزر فیستول مقعدی در یک جلسه، خیلی کمک‌کننده بود. من قبلاً اطلاعات کمی در این زمینه داشتم، اما الان متوجه شدم که چطور می‌توانم به بهترین روش این مشکل رو درمان کنم. ممنون می‌شم اگر در مورد مراقبت‌های پس از عمل لیزر هم توضیحاتی اضافه کنید. با تشکر از تیم شما!

    1. سلام مهدی عزیز خرسنیدم که این مقاله برای شما مفید بوده. بله حتما این مورد هم به این مقاله اضافه میشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 − 3 =

پاپ آپ تماس صفحات
پاسخگویی 8 صبح الی 12 شب
شبکه های اجتماعی