دلایل ایجاد بواسیر یا هموروئید
زور زدن به وریدهای مقعد یا راست روده فشار وارد می کند و یکی از دلایل ایجاد بواسیر یا هموروئید می باشد.
شما ممکن است آنها را به عنوان رگ های واریسی در نظر بگیرید که روی قسمت پایین بدن شما تأثیر می گذارد.
بواسیر یا هموروئید زمانی اتفاق می افتد که رگ ها یا رگ های خونی در داخل و اطراف مقعد و پایین رکتوم متورم و تحریک می شوند.
هر نوع فشاری که باعث افزایش فشار بر روی شکم یا اندام تحتانی شما شود، میتواند باعث متورم و ملتهب شدن سیاهرگهای مقعدی و از دلایل ابتلا به بواسیر باشد.
مهمترین دلایل ایجاد بواسیر
فشار و زور زدن هنگام اجابت مزاج و طولانی نشستن در دستشویی
فشار بیش از حد هنگام دفع مدفوع ممکن است باعث پارگی رگ های مقعد شود و ابتلا به بواسیر را افزایش دهد.
اسهال و یبوست مزمن از دلایل ایجاد بواسیر
اسهال و یبوست اگر تحت درمان قرار نگیرند و وارد مرحله ی مزمن شوند ، بسیاری از افرادی که تجربه ی اسهال و یبوست مزمن را دارند همزمان با آن به بواسیر مبتلا شده اند.
چاقی و اضافه وزن از ایجاد بواسیر
اضافه وزن باعث ایجاد فشار بر قسمت تحتانی میشود و هنگام دفع مدفوع باعث فشار بر رگ های مقعد میشود که این رگ ها در قسمت رکتال بزرگ میشود و ممکن است دچار خون ریزی شوند.
مصرف کم مواد غذایی فیبر دار
فیبر حرکات روده را تنظیم میکند و باعث میشود از یبوست جلوگیری شود.
نوشیدن کم آب
آب باعث نرمی مدفوع میشود و باعث میشود هنگام دفع فشار کمتری بر روی رکتال ها وارد شود.
داشتن رابطه جنسی مقعدی یکی دیگر از دلایل ایجاد بواسیر
به علت این که مقعد قابلیت انعطاف پذیری و کشیدگی را ندارد بنابراین آمیزش جنسی مقعدی میتواند عروق را تحت فشار قرار داده و زمینه را برای هموروئید فراهم کند و میتواند فشار بیش از اندازه را به مقعد وارد نماید.
این آمیزش جنسی به خصوص برای افرادی که قبلا سابقه هموروئید داشتهاند، مضر است زیرا احتمال عود مجدد را به شدت افزایش میدهد.
کم تحرکی
کم تحرکی ، زندگی ماشینی و ورش نکردن باعت تنبلی روده میشود و باعث اختلال در روده و سیستم گوارشی میشود.
جا به جا کردن اشیا سنگین از دلایل ایجاد بواسیر
جا به جایی اشیا سنگین و بیش از حد توان فیزیکی فرد باعث فشار میشود و ابتلا به بواسیر را افزایش میدهد.
نشستن طولانی مدت
نشستن طولانی مدت باعث فشار زیاد بر مقعد و متورم شدن رگ های مقعدی میشود که متاسفانه امروزه بیشتر شغل ها نیاز به نشستن های طولانی دارد و باعث افزایش ابتلا به بواسیر در مردم شده است.
کهولت سن و بواسیر
کهولت سن باعث می شود که عضلات مقعد توانایی کنترل خود را ازدست بدهند و بافت همبند در روده و مقعد ضعیفتر میشود و استحکام دیواره ی رگ های بدن به مرور زمان کاهش مییابد که هر دوی این ها می تواند ابتلا به بواسیر را بالا ببرد.
بارداری از دلایل ایجاد بواسیر
بواسیر در دوران بارداری شایع است، به ویژه در سه ماهه سوم، زمانی که رحم بزرگ شده به لگن و وریدهای نزدیک مقعد و روده فشار وارد می کند. افزایش سطح هورمون پروژسترون در دوران بارداری نیز می تواند به ایجاد هموروئید کمک کند ، پروژسترون دیواره رگ ها را شل می کند و احتمال تورم آنها را افزایش می دهد.برخی از زنان برای اولین بار در دوران بارداری دچار هموروئید می شوند. اما اگر قبلاً هموروئید داشته اید، احتمال اینکه در دوران بارداری دوباره به آن مبتلا شوید بیشتر است.
سرطان روده ی بزرگ
سرطان روده ی بزرگ حرکات روده را دچار اختلال کند و در روند جذب و دفع مشکلات زیادی به وجود می آورد که ممکن است باعث ایجاد هموروئید شود.