جوش تناسلی در مردان | روش درمان + تشخیص علت جوش تناسلی

تایید شده توسط: دکتر عاطفه دهقانی تفتی

معرفی کلینیک پیکاطب
جوش‌ ناحیه تناسلی در مردان اغلب ایجاد می‌شود و همانطور که خود‌به‌خود ایجاد شده است باید با گذشت زمان از بین برود همانند اغلب جوش‌هایی که در بدن ما ایجاد می‌شود اما اگر این جوش‌ها برای مدت زیادی است که روی بدن شما بوحود امده‌اند و از بین نرفته‌اند باید علت آن را پیدا کنید. اغلب جوش ناحیه تناسلی در مردان خوش خیم هستند ولی می‌تواند بر اثر بیماری های مقاربتی از جمله زگیل تناسلی و همچنین سرطان ایجاد شود در ادامه سعی داریم تا شما را با علائم و روش‌های درمانی جوش تناسلی آشنا کنیم پس تا انتهای این مقاله با ما باشید.
جوش تناسلی در مردان

محتوای این مقاله از منابع معتبر علمی دنیا گردآوری و تولید شده است و پیش از انتشار به تایید دکتر عاطفه دهقانی تفتی رسیده است. ما متعهد هستیم که اطلاعات ارائه‌شده دقیق، به‌روز و مبتنی بر شواهد علمی باشد تا شما با اطمینان خاطر از آن بهره‌مند شوید.

فهرست عناوین این مقاله

آیا می دانید جوش تناسلی چیست؟ مشاهده هرگونه برجستگی یا جوش در ناحیه تناسلی مردان می‌تواند منشا نگرانی و اضطراب باشد. اگرچه بسیاری از این ضایعات پوستی، مانند آکنه‌های معمولی، کاملا خوش‌خیم هستند و پس از مدتی خودبه‌خود برطرف می‌شوند، اما تمایز قائل شدن بین یک جوش ساده و یک عارضه جدی‌تر مثل جوش تناسلی، کلید اصلی حفظ سلامت و آرامش خیال است. این جوش‌ها که اغلب به صورت برجستگی‌های کوچک روی آلت یا کیسه بیضه ظاهر می‌شوند، می‌توانند بدون درد و یا همراه با خارش و ترشح باشند و شناخت دلایل بروز آن‌ها اولین قدم برای مدیریت صحیح این وضعیت است.

این نیاز به تشخیص دقیق، زمانی اهمیت دوچندان پیدا می‌کند که بدانیم برخی بیماری‌های مهم، ظاهری بسیار شبیه به جوش‌های معمولی دارند. زگیل تناسلی، که ناشی از ویروس HPV است، یکی از بارزترین نمونه‌هاست که می‌تواند در مراحل اولیه به صورت برجستگی‌های کوچک و همرنگ پوست ظاهر شود و با جوش ساده اشتباه گرفته شود. در این میان، تشخیص افتراقی بین یک جوش ساده و زگیل تناسلی، که یک بیماری مقاربتی است، اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد. کلینیک پیکاطب به عنوان مرکزی تخصصی در زمینه تشخیص و درمان بیماری‌های مقاربتی، به ویژه درمان زگیل تناسلی، با بهره‌گیری از روش‌های نوین، به مراجعین کمک می‌کند تا با اطمینان کامل از ماهیت عارضه خود آگاه شده و بهترین مسیر درمانی را انتخاب کنند.

جوش تناسلی چیست؟

جوش تناسلی چیست؟ این جوش که در میان مردم با نام های کورک، دانه و برجستگی پوستی هم شناخته می شود؛ به هر نوع برجستگی یا ضایعه پوستی جوش‌ مانند گفته می‌شود که در ناحیه اندام تناسلی و اطراف آن (مانند روی آلت، کیسه بیضه، ناحیه شرمگاهی و کشاله ران) ظاهر می‌شود. این عارضه، همانند آکنه‌ای که روی صورت یا پشت ایجاد می‌شود، اغلب به دلیل انسداد منافذ پوستی توسط چربی طبیعی پوست (سبوم)، سلول‌های مرده و گاهی باکتری‌ها به وجود می‌آید. ناحیه تناسلی به دلیل داشتن فولیکول‌های مو، غدد چربی فراوان و تعریق، محیطی مستعد برای تشکیل این نوع جوش‌ها است که می‌توانند به صورت جوش‌های سرسفید، سرسیاه یا پاپول‌های قرمز و ملتهب دیده شوند.

در اکثر موارد، جوش تناسلی یک پدیده پوستی خوش‌خیم و بی‌خطر است و جای نگرانی جدی ندارد. این جوش‌ها معمولا با رعایت بهداشت فردی و گذشت زمان، خودبه‌خود و بدون نیاز به درمان خاصی از بین می‌روند. با این حال، نکته بسیار مهم، توانایی تشخیص افتراقی آن از سایر ضایعات پوستی است که ممکن است نشانه‌ای از یک بیماری زمینه‌ای یا عفونت مقاربتی (STI) مانند هرپس، زگیل (HPV) یا مولوسکوم تناسلی باشند. به همین دلیل، هرچند یک جوش منفرد و بدون علامت معمولا بی‌خطر است، اما اگر جوش‌ها متعدد، دردناک، همراه با ترشح، زخم‌شونده و یا مقاوم به درمان باشند، مراجعه به پزشک برای تشخیص دقیق ضروری است.

جوش تناسلی چیست؟

جوش ناحیه تناسلی مردان چیست؟

یک نوع آبسه پوستی که ممکن است همراه با درد و چرک باشد که در ناحیه تناسلی آقایان به‌وجود می‌آید، به این ضایعه اصطلاحا جوش ناحیه تناسلی آقایان گفته می‌شود. این عارضه به دلایل گوناگونی به‌وجود می‌آید، از جمله عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی، التهاب‌هایی که ناشی از فولیکو‌های مویی است، واکنش آلرژیک ناشی از موارد شیمیایی و صنعتی و عفونت‌های جنسی از جمله سیفلیس، هرپس (یا همان تبخال تناسلی) و یا زگیل تناسلی بروز می کند. اغلب جوش‌ تناسلی در مردان همراه با علائمی مانند درد و خارش می‌باشد.

و در ادامه می‌تواند عفونت‌های جدی را در بدن ایجاد کند. همچنین استفاده از کاندوم‌هایی که از مواد تحریک کننده در خود دارند و یا محصولات بهداشتی با چنین ویژه‌گی هایی می‌تواند باعث جوش تناسلی در آقایان شود و در مقابل کیست‌های زیرپوستی آلت تناسلی معمولا به شکل جوش دیده می‌شوند و تا زمانیکه این جوش‌های تناسلی همراه با علائمی چون درد،خارش،خونریزی و ترشحات غیرعادی نیست نیاز جدی به پزشک ندارید.

انواع جوش تناسلی در مردان

جوش تناسلی در مردان می‌تواند در اشکال مختلف در بدن ظاهر شود پس نیاز است تا با عنواع آن آشنا شویم تا در مواجهه با جوش تناسلی مردان بتوانیم شناخت درست از این عارضه را داشته باشیم. بعضی از تین جوش‌ها به صورت آکنه در ناحیه تناسلی مردان ظاهر می‌شود و گاهی همانند جوش‌های سرسفید و یا سرسیاه را تجربه می‌کنند و بعضا این جوش تناسلی می‌تواند شبیه به کیست بر روی آلت خود را ظاهر کند. در ادامه با انواع جوش تناسلی در مردان اشنا می‌شویم

  • جوش‌های سرسفید و سرسیاه ( آکنه )
  • جوش یا دانه فوردایس
  • کورک مورواریدی آلت تناسلی

باید خاطرنشان کرد که کیست‌های کوچک چربی که زیر پوست آلت تناسلی مردان ایجاد می‌شوند یک نوع از انواع جوش تناسلی در مردان می‌باشد و معمولا بدون در و بی ضرر هستند.

انواع جوش تناسلی در مردان

برجستگی جوش مانند در ناحیه تناسلی مردان

برجستگی جوش مانند در ناحیه تناسلی مردان ممکن است به دلایل گوناگونی ظاهر شوند. این دلایل شامل:

  • آکنه های معمولی
  • کیست های چربی
  • زگیل تناسلی
  • تبخال تناسلی یا حتی عفونت های قارچی

هرکدام از این علل می توانند علائم و روش های درمانی متفاوتی داشته باشند. برخی از این برجستگی های جوش مانند ممکن است به دلیل فولیکولیت (التهاب فولیکول مو) یا واکنش های آلرژیک به مواد شیمیایی در محصولات بهداشتی ایجاد شوند. در بسیاری از موارد، این برجستگی ها بدون نیاز به درمان های پیچیده و تنها با رعایت بهداشت فردی، مانند

  • شستشوی منظم ناحیه تناسلی با آب و صابون ملایم و استفاده از لباس زیر نخی و گشاد، بهبود می یابند.

با این حال، در صورت مشاهده هرگونه تغییر در اندازه، رنگ یا ایجاد درد و ترشح در این برجستگی ها، مراجعه به پزشک متخصص اورولوژیست برای تشخیص دقیق و درمان مناسب ضروری است.

جوش‌های سرسفید و سرسیاه ( آکنه )

باید این مورد را یادآور شویم که جوش‌های سرسفید و سرسیاه می‌تواند باعث گمراهی شود چراکه جوش سرسفید یک روند و روتین معمول در بین افراد است و اغلب افراد در نقاط مختلف دوچار این عرضه می‌شوند و این مورد به مرور زمان و با درمان‌های خانگی قابل درمان است. پس جوش‌های سرسفید می‌تواند به اشتباه به عنوان جوش تناسلی در مردان تشخیص داده شود پس در مواجهه با جوش‌های سرسیاه و سرسفید باید زمان کافی را برای بهبود آکنه بدهیم و در صورت عدم بهبود حتما به پزشک مراجعه کنیم

جوش یا دانه فوردایس

جوش یا دانه فوردایس علت آن غده‌های چربی زیر‌پوستی است نام دیگر این نوع جوش “سباسه” می‌باشد. اغلب این نوع جوش‌ها با جوش تناسلی اشتباه گرفته می‌شود که خود باعث نگرانی در افراد می‌شود باید این نکته را یادآور شد جوش ناحیه تناسلی یک بیماری پنهان نمی‌باشد که یک شبه ظاهر شود و معمولا با رنگ‌های سفید، قرمز و زرد کم رنگ یا شبیه رنگ پوست در بدن دیده می‌شود که اکثرا در ناحیه تناسلی به‌وجود می‌آیند از جمله نقاطی که دانه فوردایس ظاهر می‌شود :

  • ساقه آلت تناسلی
  • کیسه بیضه
  • مرز سرخاب
  • لابیا
  • اطراف ناحیه مقعد

جوش فوردایس در بدن به صورت پاپول‌های قرمز یا بنفش و یا رنگ‌های کم رنگ تری به نظر برسند که سایز این جوش بین 1 تا3 میلی متر می‌رسد و تراکم آن‌ها در دسته‌های 50 تا 100 عددی هستند که با کشیدن پوست این تعداد بیشتر هم می‌شوند باید یادآور شد که این جوش‌ها عفونی و ویروسی نمی‌باشد پس در نتیجه قابل انتقال نمی‌باشند چراکه جوش فوردایش با جوش ناحیه تناسلی در مردان به اشتباه گرفته می‌شود و آقایانی که به این عارضه مبتلا شده‌اند جای نگرانی نیست که این عاضه عفونی و قابل انقال به دیگران یا شریک جنسی‌شان باشد یا اینکه نوع سرطان باشد.

جوش یا دانه فوردایس

کورک مورواریدی آلت تناسلی

پاپول‌ یا کورک مرواریدی آلت تناسلی (Pearly Penile Papules)، برجستگی‌های بسیار کوچک، گنبدی‌شکل و همرنگ پوستی هستند که به صورت کاملا طبیعی در یک یا چند ردیف منظم در اطراف کلاهک آلت تناسلی ظاهر می‌شوند. نکته بسیار مهم این است که این ضایعات یک بیماری محسوب نمی‌شوند، بلکه یک پدیده فیزیولوژیک کاملا خوش‌خیم و بی‌خطر هستند. این پاپول‌ها عفونی نبوده، از طریق رابطه جنسی منتقل نمی‌شوند و هیچ ارتباطی با سطح بهداشت فردی ندارند. به دلیل ظاهرشان، گاهی با زگیل تناسلی اشتباه گرفته می‌شوند، اما برخلاف زگیل که نامنظم و پراکنده است، پاپول‌های مرواریدی ظاهری یکنواخت و منظم دارند و صرفا در ناحیه تاج آلت دیده می‌شوند.

از نظر پزشکی، کورک مورواریدی آلت تناسلی مطلقا به درمان نیاز ندارند و هیچ‌گونه عوارضی برای سلامتی ایجاد نمی‌کنند و حتی ممکن است با گذشت زمان و افزایش سن، از وضوح آن‌ها کاسته شود. با این حال، برخی از مردان ممکن است به دلایل زیبایی و تأثیری که بر اعتماد به نفسشان دارد، تمایل به حذف آن‌ها داشته باشند. برای این افراد، روش‌های درمانی مانند لیزر CO2، کرایوتراپی (سرمادرمانی) یا الکتروکوتر (سوزاندن) توسط پزشک متخصص وجود دارد. تاکید می‌شود که هرگونه اقدام درمانی باید تنها پس از تشخیص قطعی توسط پزشک و صرفا برای اهداف زیبایی انجام شود و از هرگونه درمان خانگی یا خودسرانه باید جدا پرهیز کرد.

اگر جوش های روی کیسه بیضه یک مشکل تکرار شونده است، ممکن است بخواهید نگاه دقیق تری به شوینده ها و صابون های بدن خود بیندازید. بسیاری از محصولات پاک کننده بدن می توانند تعادل pH پوست را از بین ببرند، که باعث می شود غدد چربی بیش از حد کار کنند و چربی بیشتری تولید کنند.

سعی کنید صابون های کم آب کننده خود را با محصولات مراقبت از پوست که برای پوست های حساس فرموله شده اند جایگزین کنید. از هر چیزی که حاوی عطر، رنگ و پارابن است که به دلیل ایجاد واکنش های پوستی بدنام هستند، دوری کنید.

منبع کلینیک تهرانی

علت ایجاد جوش تناسلی در مردان چیست

شرایط زیادی باعث به‌وجود آمدن جوش تناسلی در مردان می‌شود که هریک در نوع خود می‌تواند خطرناک و یا خوش‌خیم باشند. در این مطلب قصد داریم بیان کنیم علت ایجاد جوش تناسلی در مردان چیست. در ادامه تمامی علل این عاضه را به صورت لیست‌وار معرفی می‌کنیم و به اختصار درباره هر کدام صحبت می‌کنیم.

  • پاپول‌های مرواریدی
  • آلرژی
  • گرانول فوردایس
  • زگیل تناسلی
  • تبخال تناسلی لنفوسل
  • ویروس مولوسکوم کنتاژیوزوم
  • لنفوسل
  • لیکن پلان
  • سیفیلیس
  • فولیکولیت
  • درماتیت تماسی
  • هیدرآدنیت چرکی

جوش تناسلی در مردان دلایل متعددی دارد و اکثر این علت‌ها خوش‌خیم وبی‌خطر است اما این دلیل موجهی نیست که آنها را درمان نکنیم چراکه ممکن است یک بیماری خفته یا زمینه‌ساز یک بیماری خطرناک در بدن ما شود به همین علت باید در مواجهه با این عارضه‌ها اول آن‌ها را بشناسیم و بعد از شناخت برای درمان اقدام کنیم. در کل این عارضه به دو دسته عفونی (ویروسی و یا قابل انتقال) و خوش خیم و بی خطر تقسیم می‌شوند.

پاپول‌های مرواریدی، آلرژی گرانول، فوردایس لنفوسل، لیکن پلان، سیفیلیس، درماتیت تماسی، هیدرآدنیت چرکی از جمله علائم و عوارضی هستند که در دسته بی خطر قرار می‌گیرند اما زگیل تناسلی، ویروس مولوسکوم کنتاژیوزوم و فولیکولیت از جمله بیماری‌های پرخطر و قابل انتقال می‌باشند که در نوع خود نیاز به درمان فوری دارند که قطعی ترین درمان برای این عارضه ها درمان فوری با لیزر می‌باشد.

علت ایجاد جوش تناسلی در مردان چیست

چه بیماری هایی مشابه با جوش تناسلی در مردان است؟

پوست ناحیه تناسلی میزبان انواع مختلفی از غدد و فولیکول‌های مو است و به همین دلیل، مستعد بروز ضایعات پوستی گوناگونی است که بسیاری از آن‌ها در نگاه اول شبیه به یک “جوش” معمولی به نظر می‌رسند. تشخیص صحیح این عارضه‌ها بسیار مهم است، زیرا در حالی که برخی از آن‌ها کاملا بی‌خطر هستند، برخی دیگر می‌توانند ناشی از عفونت‌های مقاربتی (STIs) باشند که نیازمند درمان فوری و پیگیری پزشکی هستند تا از عوارض بعدی و انتقال به شریک جنسی جلوگیری شود.

به همین دلیل، هرگز نباید صرفا بر اساس ظاهر، در مورد ماهیت یک برجستگی در ناحیه تناسلی قضاوت کرد. شرایطی مانند فولیکولیت (التهاب ریشه مو)، کیست‌های چربی، یا حتی واکنش‌های آلرژیک می‌توانند جوش‌مانند باشند. از سوی دیگر، بیماری‌های ویروسی مانند زگیل تناسلی، تبخال و مولوسکوم، همگی می‌توانند با برجستگی‌های کوچک شروع شوند. مراجعه به پزشک متخصص تنها راه مطمئن برای تشخیص دقیق و افتراق این بیماری‌ها از یکدیگر است.

در ادامه لیستی از اینکه چه بیماری هایی مشابه با جوش تناسلی در مردان است آورده شده:

  • زگیل تناسلی (Genital Warts): برجستگی‌های گوشتی ناشی از ویروس HPV که مسری هستند.
  • تبخال تناسلی (Genital Herpes): تاول‌های کوچک و دردناک که پس از مدتی زخم می‌شوند.
  • مولوسکوم کنتاژیوزوم (Molluscum Contagiosum): پاپول‌های کوچک، گرد و ناف‌دار که ماهیت ویروسی و مسری دارند.
  • فولیکولیت (Folliculitis): التهاب و عفونت فولیکول‌های مو که به صورت جوش‌های قرمز و چرکی ظاهر می‌شود.
  • کیست‌های چربی (Sebaceous Cysts): توده‌های زیرپوستی نرم و بی‌خطر ناشی از انسداد غدد چربی.
  • پاپول‌های مرواریدی آلت تناسلی (Pearly Penile Papules): برجستگی‌های ریز، گنبدی شکل و خوش‌خیم در ناحیه کلاهک آلت.
  • دانه‌های فوردایس (Fordyce Spots): غدد چربی کوچک، زردرنگ و بی‌خطری که به صورت دانه‌های ریز دیده می‌شوند.
  • لیکن پلان (Lichen Planus): یک بیماری التهابی پوست که می‌تواند باعث ایجاد پاپول‌های بنفش و خارش‌دار شود.

روش های تشخیص جوش های تناسلی مردان

روش های تشخیص جوش های تناسلی مردان چیست؟ همانطور که در بالا بیان شد جوش های تناسلی می‌تواند دلایل بسیاری داشته باشد که در دوسته پرخطر و بی‌خطر و خوش خیم قرار می‌گیرند. در مواجهه با این عارضه افرادی که به آن مبتلا شده‌اند در اولین اقدام خواهان تشخیص نوع بیماری‌شان می‌شوند. در بهترین حالت شما باید به پزشک اورولوژیست مراجعه کنید. اما اگر اصرار بر این دارید که به روش خانگی و در خانه خودتان نوع این عارضه را تشخیص دهید باید به چند نکته نوجه کنید.

در وحله اول این را یادآورد شویم که اگر این جوش با درد، خارش، سوزش، ترشحات سفید و روغنی، عفونت ادراری یا انسداد مجاری ادرای و یا خونریزی بعد از رابطه جنسی همراه بود می‌تواند یک عارضه پرخطر باشد و باید سریعا به پزشک معالج رجوع کنید. اما اگر این علائم را ندارید پس این عارضه به احتمال خیلی زیاد یک مسئله بی خطر و خوش خیم است.

جوش تناسلی در مردان می‌تواند یک عارضه کم‌خطر باشد که این قابلیت را دارد به مرور زمان به مشکلی اساسی در بدن شما تبدیل شود. موارد یاد شده کاملا تجربی می‌باشد و ادله علمی پشت این موارد نیست. پیشنهاد ما برای تشخیص جوش های تناسلی و تضمین سلامتی‌تان مراجعه سریعتر به پزشک ارولوژیست است تا این عارضه در یک بستر آزمایشگاهی و کاملا علمی تجزیه و تحلیل شود.

عکس جوش ناحیه تناسلی مردان

یکی از مواردی که به تشخیص درست جوش تناسلی کمک می‌کند، دیدن و بررسی عکس جوش ناحیه تناسلی مردان است که خود این مورد می‌تواند باعث کاهش نگرانی شود و به فهم دقیق‌تر عارضه ایجاد شده کمک کند. به همین منظور، در این بخش مجموعه‌ای از تصاویر مرتبط ارائه شده است تا به شما کمک کند درک بصری بهتری از اشکال مختلف این عارضه، از آکنه‌های ساده و بی‌خطر گرفته تا شرایطی که ممکن است با آن اشتباه گرفته شوند، پیدا کنید.

با این حال، باید با قاطعیت تأکید کنیم که این تصویر جوش ناحیه تناسلی مردان صرفا جنبه آموزشی دارند و هرگز نباید جایگزین تشخیص حرفه‌ای پزشکی شوند. از آنجایی که بسیاری از بیماری‌های مختلف می‌توانند ظاهری کاملا مشابه داشته باشند، خودتشخیصی بر اساس عکس می‌تواند بسیار گمراه‌کننده و خطرناک باشد و تشخیص قطعی تنها بر عهده پزشک متخصص پس از معاینه حضوری است.

عکس جوش ناحیه تناسلی مردان

آیا جوش در ناحیه تناسلی مردان عوارض دارد؟

همانگونه که هر بیماری عوارض خاص خودش را دارد جوش تناسلی در مردان هم از این قائده مستثنی نیست به همین علت سعی داریم تا در این بخش درباره عوارض جوش ناحیه تناسلی بپردازیم از عمده ترین عوارض این عارضه ترشحات و خونریزی است که در شرایط خاص ایجاد می‌شود یکی از این عوامل گرما شدید، راه رفتن طولانی مدت و یا ورزش کردن که شرایط مناسبی نداشته باشند به همین علت باید سعی کنید در صورت داشتن هر کدام از این شرایط لباس‌های مناسب نخی و خنک را انتخاب کنید و زود‌به‌زود لباس زیرتان را عوض کنید تا در صورت ترشحات و خونریزی از باقی ماندن‌شان روی لباس جلوگیری کنید

همچنین در صورت داشتن جوش تناسلی پرخطر مانند زگیل تناسلی باید موارد ایمنی را مراعات کنید در صورت داشتن این زگیل تناسلی باید رابطه جنسی کم خطر داشته باشید و از لوازم بهداشتی مثل کاندوم و یا ژل ضد عفونی کننده برای عدم انتقال به همسرتان استفاده کنید که این بیماری را انتقال ندهید. همچنین جوش تناسلی عمده ترین عوارض‌اش درد، خارش و سوزش می‌باشد که با در نظر داشت موارد بالا می‌توانید از این عوارض و علائم جلوگیری کنید و ان را به حداقل برسانید.

مسئله مهم‌تر این مورد می‌باشد که جوش تناسلی در مردان می‌تواند یک عارضه موقتی با عوارض آزار دهنده باشد پس باید بستری را اماده کنید تا هم به درمان و بهبود آن کمک کنید و از طرفی هم از علائمی چون سوزش و در جلوگیری کنید تا همچنان کیفیت زندگی روزمره برایتان سخت نشود. این نکته را باید یادآور شوم که برای فهمیدن دقیق‌تر عوارض جوش تناسلی در مردان می‌توانید با پزشک معالج مشورت کنید.

روش های درمان جوش تناسلی مردان

ناحیه تناسلی یکی از حساس‌ترین مناطق بدن است چراکه پوست این ناحیه بسیار نازکتر از سایر نقاط بدن می‌باشد. به همین علت نمی‌توان هر درمانی را روی این ناحیه انجام داد. از جمله داروهای ضد جوش روتین نظیر بنزوئیل پراکسید و سالیسیک اسید که برای نقاط دیگر بدن استفاده می‌شود را نمی‌توان استفاده کرد. بهترین کار این است که به طور کلی هیچ دستکاری روی این جوش ها انجام ندهید و اجازه دهید بر روی همان روتین خودشان بمانند تا به مرور زمان از بین بروند و بهبود پیدا کنند. این جوش‌ها را نترکانید چراکه باعث می‌شود جوش‌های بیشتری روی ناحیه تناسلی شما ایجاد شود و عامل انتشار عفونت به سایر نقاط بدن می‌باشد.

پس روش های درمان جوش تناسلی مردان چیست؟ باید به یاد داشته باشید که جوش تناسلی مردانه باید به مرور زمان بهبود پیدا کند و نباید به صورت دائمی روی بدن شما باشند به همین دلیل اگر این عارضه بعد از مدتی همچنان باقی مانده بود حتما برای مداوای آن به پزشک اورولوژیست مراجعه کنید. ایزوترتینوئید یا آکوتان یک نوع ویتامین A می‌باشد که یکی از روش‌های درمانی جوش تناسلی مردان می‌باشد که در شرایط حاد می‌توانید با مشورت پزشک اورولوژیست یا پزشک داروساز از آن استفاده کنید.

آنتی بیوتیک برای جوش تناسلی مردان

استفاده از آنتی بیوتیک برای جوش تناسلی مردان در شرایطی که جوش ها علائم عفونت باکتریایی نشان دهند، تجویز می شود. به طور کلی، اکثر جوش های تناسلی در مردان خود به خود بهبود می یابند و نیازی به درمان با آنتی بیوتیک ندارند. اما در موارد زیر ممکن است پزشک آنتی بیوتیک تجویز کند:

در کل، استفاده از آنتی بیوتیک برای جوش تناسلی در مردان باید محتاطانه و با تشخیص دقیق صورت گیرد تا از عوارض احتمالی جلوگیری شود و بهترین نتیجه درمانی حاصل شود.

  • عفونت باکتریایی: اگر جوش ها ناشی از عفونت باکتریایی باشند، ممکن است همراه با درد، ترشحات، یا قرمزی باشند. در این شرایط، آنتی بیوتیک ها می توانند برای مقابله با باکتری های مسبب عفونت استفاده شوند.
  • جوش های دردناک: اگر جوش ها بسیار دردناک یا آزاردهنده باشند، آنتی بیوتیک ها می توانند به کاهش التهاب و درد کمک کنند.
  • عفونت های قارچی: هرچند که آنتی بیوتیک ها برای عفونت های قارچی اصلی ترین درمان نیستند، اما در برخی موارد ممکن است در کنار داروهای ضد قارچی برای کاهش التهاب یا عفونت ثانویه باکتریایی تجویز شوند.
  • هرپس تناسلی: در حالی که هرپس یک عفونت ویروسی است و با آنتی بیوتیک ها درمان نمی شود، اگر عفونت باکتریایی ثانویه رخ دهد، ممکن است آنتی بیوتیک ها تجویز شوند.

پماد برای درمان جوش ناحیه تناسلی مردان

جوش تناسلی در مردان به این علت که می‌تواند باعث نگرانی فرد مبتلا شود. در مقابل می‌تواند باعث درد و سوزش شود که هرکدام از این عوارض می‌تواند فرد مبتلا را وادار به درمان این عارضه کند. یکی دیگر از روش ها استفاده از پماد برای درمان جوش تناسلی مردان می‌باشد. بعضی از این پماد‌ها مانند پماد هیدروکورتیزون می‌تواند درد و سوزش را کنترل کند و برخی دیگر برای درمان عفونی و باکتریایی این بیماری استفاده می‌شود.

باید این مورد را در نظر داشته باشید که بعضی از این پماد‌ها را می‌توانید بدون تجویز پزشک از داروخانه ها دریافت کنید و برای درمان جوش تناسلی عفونی حتما باید با تجویز پزشک معالج پماد را استفاده کنید. در کل پماد ضد جوش تناسلی یکی دیگر از روش‌های درمان است که پیشنهاد می‌کنیم حتما با تجویز پزشک معالجه اقدام به استفاده از این پماد‌ها بکنید.

درمان خانگی جوش تناسلی مردان

برای درمان خانگی جوش تناسلی مردان می‌توانید از گیاهان دارویی و مسکن‌های طبیعی استفاده کنید اما بهترین درمان ایجاد یک بستر مناسب در بدن می‌باشد که از بدتر شدن این عارضه جلوگیری کنید. به طور مثال در صورت داشتن درد و سوزش می‌توانید از کمپرس آب سرد استفاده کنید اینکار باعث می‌شود منافذ پوستی گشاد شوند حتما قبل از اینکار ناحیه تناسلی رو بشویید و خوب خشک کنید.

همچنین از گیاهان دارویی می‌توانید استفاده کنید و بعضی از ضمادهای درمانی در عطاری ها می‌تواند به بهبود این عارضه کمک کند. پمادهای ترکیبی چون شماد زردچوبه و عسل، پماد زردچوبه،سرکه و شیر، پماد زردچوبه و زنجبیل و روغن درخت چای می‌تواند به درمان خانگی جوش تناسلی مردان کمک کند. زردچوبه یک گیاه ضد التهاب است.

چگونه از ابتلا به جوش تناسلی در مردان پیشگیری کنیم؟

همانطور که در بالا بیان شد جوش تناسلی در مردان یک عارضه است که خود‌به‌خود به‌وجود می‌آید. پس به طور قطع نمی‌توان گفت چه راهکاری برای پیشگیری از این عارضه مفید و قطعی است. با این وجود می‌توانیم بعضی از موارد کاملا تجربی را اختیار شما عزیزان قرار دهیم تا با انجام این موارد درصد ابتلا به این بیماری را کاهش دهید. در ادامه بیان می کنیم چگونه از ابتلا به جوش تناسلی در مردان پیشگیری کنیم:

  1. ناحیه تناسلی را با صابون بشویید تا از تجمع عفونت و باکتری جلوگیری کنید.
  2. موهای زائد ناحیه تناسلی را به‌طور منظم اصلاح کنید چراکه انباشته شدن موهای رائد محل تجمع انواع باکتری است
  3. موارد بهداشتی و حوله‌هایی که با ناحیه تناسلی ارتباط دارند را به اشتراک نگذارید و از لوازم بهداشتی دیگران استفاده نکنید
  4. قبل از لمس اندام جنسی حتما دستان خود را ضد عفونی کنید
  5. لباس‌های زیر خود را هر روز و خصوصا بعد ورزش عوض کنید
  6. اضافه وزن می‌تواند یکی از عوامل جوش تناسلی در مردان شود.

جمع بندی

در پایان، می‌توان گفت که مواجهه با هر نوع جوش یا برجستگی در ناحیه تناسلی مردان، اگرچه در ابتدا نگران‌کننده است، اما با آگاهی و درک صحیح، به یک مسئله قابل مدیریت تبدیل می‌شود. همانطور که در این مقاله بررسی شد، بخش بزرگی از این ضایعات، پدیده‌هایی خوش‌خیم و طبیعی مانند آکنه‌های معمولی، دانه‌های فوردایس یا پاپول‌های مرواریدی هستند که خطری برای سلامت فرد ندارند. پیام اصلی این است که ضمن حفظ آرامش، اهمیت تشخیص افتراقی این موارد از بیماری‌های مقاربتی جدی مانند زگیل تناسلی و هرپس را هرگز نباید نادیده گرفت.

بنابراین، بهترین رویکرد، ترکیبی از خودمراقبتی هوشمندانه و اعتماد به دانش پزشکی است. هرگز اقدام به دستکاری یا درمان خودسرانه این جوش‌ها نکنید و به یاد داشته باشید که مشاهده عکس‌ها تنها برای افزایش اطلاعات عمومی است، نه خودتشخیصی. اگر با ضایعه‌ای مواجه شدید که برای شما ناشناخته است، بیش از چند هفته باقی مانده، یا با علائمی چون درد، خارش و ترشح همراه است، اقدام صحیح و بدون تردید، مراجعه به یک مرکز درمانی معتبر است. در همین راستا، کلینیک پیکاطب با تیمی از پزشکان متخصص و با بهره‌گیری از تجهیزات تشخیصی پیشرفته، آماده ارائه مشاوره و خدمات درمانی در زمینه تمامی بیماری‌های پوستی ناحیه تناسلی، به ویژه تشخیص و درمان بیماری هایی همچون زگیل تناسلی، است تا شما با اطمینان خاطر و در سریع‌ترین زمان ممکن، مسیر بهبودی را طی کنید.

سوالات متداول - FAQ's

جوش ناحیه تناسلی مردان چیست؟

عارضه‌ای پوستی و اغلب خوش‌خیم در ناحیه تناسلی است که معمولاً به دلیل بسته شدن منافذ یا التهاب خفیف ایجاد شده و اغلب خودبه‌خود برطرف می‌شود.
شامل آکنه‌های معمولی (جوش سرسفید و سرسیاه)، دانه‌های فوردایس (غدد چربی) و پاپول‌های مرواریدی آلت تناسلی می‌شود که با بیماری‌های عفونی متفاوت هستند.
بیماری‌هایی مانند زگیل تناسلی (HPV)، تبخال تناسلی، مولوسکوم کنتاژیوزوم و فولیکولیت (التهاب فولیکول مو) از شایع‌ترین عارضه‌هایی هستند که با جوش ساده اشتباه گرفته می‌شوند.
جوش‌های ساده به ندرت عارضه‌ دارند، اما اگر عفونی باشند (مانند بیماری‌های مقاربتی) یا دستکاری شوند، می‌توانند باعث درد، ایجاد اسکار و یا انتقال بیماری به دیگران شوند.
امتیاز شما به این مقاله
از 11 نظر / میانگین 4.2
مجتبی عباسی

مجتبی عباسی هستم. یک نویسنده و بلاگر فعال در حوزه سلامت هستم که به‌عنوان دانشجوی پزشکی در مسیر آموختن و خدمت به مردم قدم برمی‌دارم. با بیش از ۵ سال سابقه مطالعه تخصصی در زمینه بیماری‌های گوارشی و نشیمنگاهی، هدفم تولید محتوای علمی و قابل‌فهم برای افزایش آگاهی عمومی است. هم‌اکنون در کلینیک پیکاطب فعالیت می‌کنم و تلاش دارم با ترکیب دانش پزشکی و تجربه نویسندگی، اطلاعات دقیق و کاربردی را در اختیار مخاطبان قرار دهم. رسالت من اطلاع‌رسانی درست و کمک به انتخاب‌های آگاهانه برای سلامت بهتر است.

نظرات

11 دیدگاه در “جوش تناسلی در مردان | روش درمان + تشخیص علت جوش تناسلی

  1. MilAA@D گفت:

    سلام وقت بخیر مطلبتون خیلی عالی بود به من کمک کردم دمتون گرم

    1. پشتیبان سئو گفت:

      سلام و عرض ادب خدمت شما کاربر عزیز! خوشحالیم که این مطلب براتون مفید بود

  2. عباس جمشیدی گفت:

    جوش تناسلی رو باید بترکونیم؟

    1. عرفان - پشتیبان پیکاطب گفت:

      سلام عباس عزیز خیر هونطوری که توی مطلب توضیح دادیم اینکار باعث میشه ایت عارضه تشدید بشه به هیچ عنوان اینکار رو نکنید و برای اطمینان بیشتر به پزشک مراجعه کنید

    2. امیرحسین گفت:

      سلام من پسرم و 15 سالمه
      من امروز یه چیز مثل جوش چرکی زیر پوستی که سفید رنگ هم هست زیر آلتم زده و روم نمیشه به خانواده بگم یا به پزشک مراجعه کنم و اصلا نمیدونم این چیه
      به نظرتون چیکار کنم؟

  3. امیر گفت:

    سلام وقت بخیر میشه عکس از جوش رویه بیضه براتون بفرستم

    1. عرفان - پشتیبان پیکاطب گفت:

      سلام وقت بخیر لطفا با کلینیک تماس بگیرید و مورد رو بیان کنید تا همکارانم راهنماییتون کنن

  4. امیر گفت:

    سلام من ۲۲سالم هست تا موقعی ک یادمه ینی از بچگی تا حالا ی اضافه گوشی زیر ختنگاه آلتم هستش که با چند سوراخ و فشار دادن آن ماده زرد رنگ و بد بویی هستش میخام بدونم خطری دارد

    1. عرفان - پشتیبان پیکاطب گفت:

      سلام امیر عزیز برای مشاوره قطعی حتما با کلینیک تماس بگیرید یا شماره تماستون رو در صفحه تماس با ما قرار بدید تا همکارانم با شما تماس بگیرند

  5. یونس گفت:

    سلام من با خانمم رابطه داشتم و الان روی آلت تناسلی من و خانم حالت جوش قرمز رنگ و تیره رنگ بوجود آمده چیکار کنم راهنمایی کنین لطفا

    1. عرفان عظیمی گفت:

      سلام یونس عزیز همونطور که توی مقاله هم توضیح داده شد این عارضه باید توسط پزشک معاینه بشه لطفا برای معاینه و نوبت پزشک با گلینیک پیکاطب تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *